
Πρόκειται για μία συνταγή που ετοιμάζεται σε μερικά λεπτά, η οποία θα σας επιτρέψει να λάβετε ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα λόγω του συνδυασμού νόστιμων και χαρακτηριστικών υλικών.
Υλικά
Tortiglioni 350 γρ
Ρόκα 200 γρ
τριμμένο Παρμεζάνα 100 γρ
Βούτυρο 25 γρ
Αλεύρι τύπου "00" 25 γρ
Πλήρες γάλα 0.5 l
Σαφράν 1 φακελάκι
Αλάτι
Προετοιμασία
Αφήστε το γάλα να πάρει μία βράση. Λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε καλά και ρίξτε το γάλα. Βράστε για 5 λεπτά, προσθέστε την παρμεζάνα και το σαφράν και κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέτοντας τη ρόκα κομμένη σε κομμάτια.
Βράστε τα Tortiglioni της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα, ρίξτε τα σε μία κατσαρόλα και σιγά-σιγά προσθέστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά.
Η Συμβουλή του Σεφ
Πασπαλίστε με πιπέρι κατά βούληση, λίγο πριν να σερβίρετε.
Προτεινόμενο κρασί
Προτείνουμε ένα ξηρό λευκό κρασί, αρωματικό με φρουτώδη, δροσερά και ευχάριστα αρώματα. Ισορροπημένο στον ουρανίσκο, εύγευστο και με ελαφρώς πικρή επίγευση, όπως ένα Pignoletto η ένα Reisling Renano.
Πηγή: http://gr.barilla.com/recipes_and_menus/recipes/classici/Tortiglioni_in_salsa_di_zafferano_rucola_e_scaglie_di_Parmigiano_Reggiano.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου