
Μια πρωτότυπη και ασυνήθιστη συνταγή, στην οποία απόλυτοι πρωταγωνιστές είναι οι γεύσεις της Σικελίας.
Υλικά
Spaghettini 350 γρ
Ξιφίας 300 γρ
Φιστίκια 60 γρ
Ντοματίνια τσέρι 6
Πορτοκάλι 1
Scalogni 1
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 2 κουτάλια
ψιλοκομμένο Μαϊντανός 1 κουτάλι
Αλάτι
Πιπέρι
Προετοιμασία
Κόψτε το ψάρι σε κύβους, ψιλοκόψτε τα φιστίκια, στίψτε το πορτοκάλι και κόψτε τη φλούδα του σε λωρίδες.
Σοτάρετε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, προσθέστε το ψάρι και μαγειρέψτε για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, τα φιστίκια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλάτι και πιπέρι και κατεβάστε από τη φωτιά.
Βράστε σε νερό τη φλούδα του πορτοκαλιού κομμένη σε λωρίδες για 2 λεπτά, στραγγίστε και επαναλάβετε τη διαδικασία αφού πρώτα αλλάξετε το νερό. Με αυτό τον τρόπο εξαλείφεται η πικράδα της φλούδας.
Βράζετε τα Spaghettini της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε μόλις γίνουν al dente και περιχύστε με τη σάλτσα, γαρνίροντας με τις λωρίδες πορτοκαλιού και μαϊντανό.
Η Συμβουλή του Σεφ
Η φλούδα των πορτοκαλιών πρέπει να κοπεί αφαιρώντας εντελώς το λευκό μέρος, το οποίο έχει πικρή γεύση.
Προτεινόμενο κρασί
Αντίθετες και αρωματικές γεύσεις χαρακτηρίζουν αυτή τη συνταγή. Συνιστούμε επομένως ένα λευκό κρασί με καλή δομή και περιεκτικότητα σε αλκοόλ, με αρώματα σημαντικά και φρέσκα, όπως ένα Bianco d'Alcamo ή ένα Biancolella d'Ischia.
Πηγή: http://gr.barilla.com/recipes_and_menus/recipes/classici/Spaghettini_con_pesce_spada_pistacchi_e_arance.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου