
Μια απλή, γρήγορη και πρωτότυπη εκδοχή του Pesto alla Genovese: το αποτέλεσμα είναι ένα αρωματικό και γευστικό πιάτο.
Υλικά
Spaghetti 320 γρ
Στήθη κοτόπουλου 150 γρ
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 60 γρ
Πεκορίνο Ρομάνο 60 γρ
Φιλέτα αντσούγιας 2
Προετοιμασία
Κόψτε το στήθος του κοτόπουλου σε κύβους.
Τσιγαρίστε το κοτόπουλο και την αντσούγια με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε την έτοιμη σάλτσα Pesto alla Genovese της Barilla.
Εν τω μεταξύ, βράστε τα Spaghetti της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε μόλις γίνουν al dente, περιχύστε με τη σάλτσα που προετοιμάσατε και σερβίρετε, προσθέτοντας λίγο τριμμένο πεκορίνο.
Η Συμβουλή του Σεφ
Το στήθος του κοτόπουλου πρέπει να βράσει το πολύ για 3 λεπτά, διαφορετικά θα στεγνώσει υπερβολικά.
Προτεινόμενο κρασί
Αυτή η ιδιαίτερα αρωματική συνταγή θα γίνει έντονη και γευστική. Σας προτείνουμε ένα φρέσκο και απαλό λευκό κρασί με τη σωστή οξύτητα και περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως ένα Sauvignon ή ένα Blanc de Morgex et de La Salle.
Πηγή: http://gr.barilla.com/recipes_and_menus/recipes/classici/Spaghetti_con_Pesto_alla_Genovese_petto_di_pollo_e_acciughe.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου