Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Spaghetti με κρέμα μαϊντανού



Σε αυτή τη συνταγή τελικά ο μαϊντανός ανεβαίνει σε ρόλο κεντρικού πρωταγωνιστή και αυτό "σε συνεργασία" με ένα από τα πιο δημοφιλή σχήματα ζυμαρικών: τα Spaghetti.


Υλικά

Spaghetti 350 γρ
Κρέμα γάλακτος 100 ml
Cipolle medie 1
τριμμένο Παρμεζάνα 2 κουτάλια
Μαϊντανός 1 μπουκέτο
Ξηρό λευκό κρασί 1-Feb ποτήρι
Αλάτι

Προετοιμασία

Σοτάρετε το κρεμμύδι, που έχετε κόψει σε φέτες, με λίγο νερό και λευκό κρασί. Χτυπήστε το με την κρέμα γάλακτος, για να πετύχετε μία κρέμα, προσθέτοντας αλάτι.
Ζεστάνετε την κρέμα και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βράστε τα Σπαγγέτι της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε μόλις γίνουν al dente και περιχύστε με την κρέμα μαϊντανού, πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.

Η Συμβουλή του Σεφ

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε μία μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Προτεινόμενο κρασί

Αυτή η συνταγή, χαρακτηριστική και αρωματική, ταιριάζει με ένα ελαφρύ λευκό κρασί με έντονα και δυνατά αρώματα, όπως ένα Chardonnay Toscano ή ένα Gewurztraminer dell'Alto Adige.

Πηγή: http://gr.barilla.com/recipes_and_menus/recipes/classici/Spaghetti_con_crema_di_prezzemolo.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate