Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Bucatini all'Amatriciana



Κλασική συνταγή της ιταλικής γαστρονομικής παράδοσης, η οποία πήρε το όνομά της από το Amatrice, ένα χωριό στην επαρχία Rieti. Για να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο, χρησιμοποιήστε την έτοιμη σάλτσα Sugo all'Amatriciana της Barilla.


Υλικά

Bucatini 350 γρ
Φρέσκες ντομάτες 600 γρ
Μπέικον 100 γρ
Cipolline 50 γρ
Πεκορίνο 30 γρ
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 6 κουτάλια
Καυτερή πιπεριά 1 μία μύτη
Αλάτι
Πιπέρι

Προετοιμασία

Σε μία κατσαρόλα, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μπέικον κομμένο σε λωρίδες και την καυτερή πιπερίτσα. Ζεματίστε τις ντομάτες, ξεφλουδίστε τις, αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε τις.
Μόλις ροδίσουν το κρεμμύδι και το μπέικον, προσθέστε τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε και ανακατεύετε κατά διαστήματα. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό, αν η σάλτσα στεγνώσει πάρα πολύ.
Βράστε τα Bucatini της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα μόλις γίνουν al dente, ενώστε τα με τη σάλτσα και πασπαλίστε με το τυρί πεκορίνο.

Η Συμβουλή του Σεφ

Για την προετοιμασία αυτής της συνταγής μπορείτε να σοτάρετε το κρεμμύδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε το μπέικον χωρίς άλλη προσθήκη, έτσι που να μείνει τραγανό χωρίς να κορεστεί με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ενώστε τα δύο υλικά με τη ντομάτα. Για να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά σε λιγότερο χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έτοιμη σάλτσα Sugo all'Amatriciana της Barilla, την οποία θα περιχύσετε σε φρεσκοστραγγισμένα ζυμαρικά, ή που θα ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
 

Προτεινόμενο κρασί

Για αυτό το νόστιμο, πικάντικο και αρωματικό πιάτο, προτείνουμε ένα κρασί μεσαίου σώματος, απαλό, με αρώματα φρούτων και ανθών, όπως ένα Sangiovese di Romagna ή ένα Bardolino del Veneto.

Πηγή: http://gr.barilla.com/recipes_and_menus/recipes/classici/Bucatini_all_Amatriciana.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate