
Θερμίδες: 350 / μερίδα
Υλικά γιά 6 μερίδες
3 φρέσκιες ντομάτες
1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
4 Κρητικά κρίθινα παξιμάδια
200 γρ. σκληρή φέτα
20 ελιές μαύρες Καλαμών
3 κουταλιές κάπαρη
3 κουταλιές ηλιόσποροι
3 κουταλιές κουκουνάρι
1 φλιτζάνι βρασμένες φακές χοντρές
½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
4-5 φυλλαράκια βασιλικός (πλατύφυλλος) ψιλοκομμένος
12 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
4 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα τα παξιμάδια, αφού τα σπάσουμε σε κομμάτια σε ένα μπολ. Περιχύνουμε τα παξιμάδια με το ξίδι.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τις ρίχνουμε επάνω στα παξιμάδια. Ρίχνουμε αλάτι. Εάν η φέτα είναι πολύ αλμυρή, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι.
Σοτάρουμε τους ηλιόσπορους και το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι σκέτους (χωρίς να προσθέσουμε λάδι) , μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τους ξηρούς καρπούς να κρυώσουν.
Ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέτου με τους ξηρούς καρπούς.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Τρόπος Σερβιρίσματος
Σερβίρεται δροσερή σαν σαλάτα, αλλά και σαν πρώτο πιάτο.
Συμβουλές
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φακές με οποιοδήποτε άλλο όσπριο μας αρέσει.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους ηλιόσπορους με αμύγδαλα ή φιστίκια κάσιους.
Πηγή: www.agrino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου