Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Φακές με θυμάρι



Θερμίδες: 295 / κομμάτι



Υλικά
½ κιλό φακές ψιλές
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 καρότα
80 ml παρθένο ελαιόλαδο
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή
2 κουταλάκια ξερό θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
80 ml άσπρο ξίδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα τις φακές σε άφθονο αλατόνερο για 3-4 λεπτά περίπου. Τις σουρώνουμε και πετάμε το νερό που έβρασαν. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στο λάδι να σοταριστούν και αυτά για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε τις φακές, το θυμάρι, τη δάφνη, την πιπερίτσα ψιλοκομμένη, το ξίδι και 3 ποτήρια ζεστό νερό.
Βράζουμε τις φακές σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τις βράζουμε μέχρι να σωθεί όλο το νερό και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες αφού τις πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Τρόπος Σερβιρίσματος
Σερβίρονται ζεστές ή κρύες σαν σαλάτα, αλλά και σαν κύριο πιάτο.
Συμβουλές
Μπορούμε να προσθέσουμε το ελαιόλαδο λίγα λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος. Στην περίπτωση αυτή θα αχνίσουμε τα κρεμμύδια με λίγο νερό.

Πηγή: www.agrino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate