Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ταραμάς με αυγοτάραχο



Συνταγές της Αφοι Στέφου



Για 4 μερίδες
100 γρ. λευκός ταραμάς
5 φέτες αυγοτάραχο
3 φέτες μπαγιάτικο ζυμωτό ψωμί, χωρίς την κόρα
Τον χυμό από 3 λεμόνια
400 ml ελαφρύ ελαιόλαδο
Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τον ταραμά, το αυγοτάραχο, το ψωμί και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
Σερβίρουμε τον ταραμά με επιπλέον φέτες αυγοτάραχου

Mυστικά Απόλαυσης
Όπως τα περισσότερα εδέσματα πολυτελείας, όσο πιο απλά σερβίρεται τόσο αναδεικνύεται. Το αυγοτάραχο δεν χρειάζεται μαγείρεμα.
Μη διστάσετε να πειραματιστείτε. Δοκιμάστε πριν σερβίρετε κάποιο πιάτο να προσθέσετε από πάνω φέτες αυγοτάραχου ή να το πασπαλίσετε με τρίμμα. Χρησιμοποιείστε το για να ολοκληρώσετε πιάτα με ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά, ριζότο, όσπρια, λαχανικά ή σαλάτες. Θα εκπλαγείτε!
Μπορείτε να συνοδεύσετε το αυγοτάραχο με λευκό ξηρό κρασί, σαμπάνια, τσίπουρο, ουίσκι ή βότκα.
ΜΥΣΤΙΚΟ: Για να αφαιρέσετε πιο εύκολα το κερί, βγάζετε το αυγοτάραχο από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το κόψετε. Μετά, κόβετε ένα κομμάτι αυγοτάραχο, αφαιρείτε το κερί και το κόβετε σε λεπτές φέτες ή το τρίβετε. Καλύπτετε το υπόλοιπο με διάφανη μεμβράνη. Το κομμένο αυγοτάραχο διατηρείται στο ψυγείο έως 30 ημέρες.
• Αν δοκιμάζετε αυγοτάραχο για πρώτη φορά, κόβετε μία λεπτή φέτα και την αφήνετε να λιώσει στο στόμα για να απελευθερωθούν τα αρώματα.
• Σερβίρετε λεπτές φέτες αυγοτάραχο με λίγες σταγόνες λεμόνι και ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Συνοδεύετε με φρυγανισμένο ψωμί
• Αναμειγνύετε λίγο ξύσμα λεμονιού με βούτυρο, αλείφετε ελαφρά μικρές φρυγανιές και τοποθετείτε από πάνω μία λεπτή φέτα αυγοτάραχο.
• Σερβίρετε φέτες αυγοτάραχου πάνω σε λεπτές φέτες αχλάδι, βουτηγμένες σε χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Περισσότερες συνταγές με αυγοτάραχο, από την Ντίνα Νικολάου, θα βρείτε στο site μας.
http://www.botargostefos.gr/nikolaou.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate