
Συνταγές της Αφοι Στέφου
Για 4 μερίδες
1 πακέτο σπαγγέτι
Αλάτι
8 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ μπαστούνι αυγοτάραχο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά μπούκοβο
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
2 χούφτες (1/2 φλιτζάνι) μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζουμε το σπαγγέτι σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, ξαναβάζουμε το σπαγγέτι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε το αυγοτάραχο σε λεπτές φέτες. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το μπούκοβο. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε το σπαγγέτι και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, σκορπίζουμε τις φέτες αυγοτάραχο και καρυκεύουμε με πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως
Mυστικά Απόλαυσης
Όπως τα περισσότερα εδέσματα πολυτελείας, όσο πιο απλά σερβίρεται τόσο αναδεικνύεται. Το αυγοτάραχο δεν χρειάζεται μαγείρεμα.
Μη διστάσετε να πειραματιστείτε. Δοκιμάστε πριν σερβίρετε κάποιο πιάτο να προσθέσετε από πάνω φέτες αυγοτάραχου ή να το πασπαλίσετε με τρίμμα. Χρησιμοποιείστε το για να ολοκληρώσετε πιάτα με ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά, ριζότο, όσπρια, λαχανικά ή σαλάτες. Θα εκπλαγείτε!
Μπορείτε να συνοδεύσετε το αυγοτάραχο με λευκό ξηρό κρασί, σαμπάνια, τσίπουρο, ουίσκι ή βότκα.
ΜΥΣΤΙΚΟ: Για να αφαιρέσετε πιο εύκολα το κερί, βγάζετε το αυγοτάραχο από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το κόψετε. Μετά, κόβετε ένα κομμάτι αυγοτάραχο, αφαιρείτε το κερί και το κόβετε σε λεπτές φέτες ή το τρίβετε. Καλύπτετε το υπόλοιπο με διάφανη μεμβράνη. Το κομμένο αυγοτάραχο διατηρείται στο ψυγείο έως 30 ημέρες.
• Αν δοκιμάζετε αυγοτάραχο για πρώτη φορά, κόβετε μία λεπτή φέτα και την αφήνετε να λιώσει στο στόμα για να απελευθερωθούν τα αρώματα.
• Σερβίρετε λεπτές φέτες αυγοτάραχο με λίγες σταγόνες λεμόνι και ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Συνοδεύετε με φρυγανισμένο ψωμί
• Αναμειγνύετε λίγο ξύσμα λεμονιού με βούτυρο, αλείφετε ελαφρά μικρές φρυγανιές και τοποθετείτε από πάνω μία λεπτή φέτα αυγοτάραχο.
• Σερβίρετε φέτες αυγοτάραχου πάνω σε λεπτές φέτες αχλάδι, βουτηγμένες σε χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Περισσότερες συνταγές με αυγοτάραχο, από την Ντίνα Νικολάου, θα βρείτε στο site μας.
http://www.botargostefos.gr/nikolaou.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου