
Συνταγές της Αφοι Στέφου
Για 4 μερίδες
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
1.200 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη
350 γρ. πατάτες
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι κάρυ
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 γεμάτες κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
50 γρ. αυγοτάραχο σε φέτες
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο και το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κολοκύθα και τις πατάτες, και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες.
Δουλεύουμε το μείγμα με το μίξερ ή το μπλέντερ χειρός ώσπου να πάρει η σούπα βελούδινη υφή, προσθέτουμε το κύμινο και το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε, προσθέτοντας μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση. Βάζουμε από πάνω φέτες αυγοτάραχο και πασπαλίζουμε με κύμινο.
Mυστικά Απόλαυσης
Όπως τα περισσότερα εδέσματα πολυτελείας, όσο πιο απλά σερβίρεται τόσο αναδεικνύεται. Το αυγοτάραχο δεν χρειάζεται μαγείρεμα.
Μη διστάσετε να πειραματιστείτε. Δοκιμάστε πριν σερβίρετε κάποιο πιάτο να προσθέσετε από πάνω φέτες αυγοτάραχου ή να το πασπαλίσετε με τρίμμα. Χρησιμοποιείστε το για να ολοκληρώσετε πιάτα με ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά, ριζότο, όσπρια, λαχανικά ή σαλάτες. Θα εκπλαγείτε!
Μπορείτε να συνοδεύσετε το αυγοτάραχο με λευκό ξηρό κρασί, σαμπάνια, τσίπουρο, ουίσκι ή βότκα.
ΜΥΣΤΙΚΟ: Για να αφαιρέσετε πιο εύκολα το κερί, βγάζετε το αυγοτάραχο από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το κόψετε. Μετά, κόβετε ένα κομμάτι αυγοτάραχο, αφαιρείτε το κερί και το κόβετε σε λεπτές φέτες ή το τρίβετε. Καλύπτετε το υπόλοιπο με διάφανη μεμβράνη. Το κομμένο αυγοτάραχο διατηρείται στο ψυγείο έως 30 ημέρες.
• Αν δοκιμάζετε αυγοτάραχο για πρώτη φορά, κόβετε μία λεπτή φέτα και την αφήνετε να λιώσει στο στόμα για να απελευθερωθούν τα αρώματα.
• Σερβίρετε λεπτές φέτες αυγοτάραχο με λίγες σταγόνες λεμόνι και ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Συνοδεύετε με φρυγανισμένο ψωμί
• Αναμειγνύετε λίγο ξύσμα λεμονιού με βούτυρο, αλείφετε ελαφρά μικρές φρυγανιές και τοποθετείτε από πάνω μία λεπτή φέτα αυγοτάραχο.
• Σερβίρετε φέτες αυγοτάραχου πάνω σε λεπτές φέτες αχλάδι, βουτηγμένες σε χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Περισσότερες συνταγές με αυγοτάραχο, από την Ντίνα Νικολάου, θα βρείτε στο site μας.
http://www.botargostefos.gr/nikolaou.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου