
Θερμίδες: 388 / μερίδα
Υλικά γιά 4 μερίδες
½ κιλό ρεβίθια με φλοιό
3 αυγά
150 γρ. ψιλοκομμένο πράσο
80 γρ. τριμμένη φέτα
6 φέτες μπέικον
1 ματσάκι αρωματικά (μαϊντανός, άνηθος, κρεμμυδόφυλλα)
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρ
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε.
Τα βράζουμε σε αλατόνερο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τα στραγγίζουμε πάλι και τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Βάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το πράσο και τα αρωματικά. Τα ρίχνουμε στο μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κομματάκια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το μπέικον ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε το μίγμα.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μίγμα και τηγανίζουμε τις κροκέτες, γυρίζοντας τις απ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Τις τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.
Τρόπος Σερβιρίσματος
Σερβίρονται ζεστές ή κρύες. Ιδανικό σνακ για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ταιριάζει πολύ με μαγιονέζα.
Συμβουλές
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπέικον με καπνιστό ζαμπόν.
Εάν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε τις κροκέτες μπορούμε να τις ψήσουμε στο φούρνο, επάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Πηγή: www.agrino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου