
Θερμίδες: 220 / μερίδα
Υλικά γιά 4 μερίδες
250 γρ. φασόλια μέτρια
300 γρ. τυρί φέτα
4 κουταλιές μαγιονέζα
80 ml παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
2 σκελίδες σκόρδο
Φέτες ψωμιού
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα σε νερό. Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο κομμένο στη μέση. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυώσουν (όχι τελείως).
Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε τη φέτα, το λάδι και το χυμό του λεμονιού.
Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα με λεία υφή. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για μερικές ώρες να παγώσει και να σφίξει.
Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ºC για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το ψημένο ψωμί αλειμμένο με το μίγμα.
Τρόπος Σερβιρίσματος
Σερβίρεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας επάνω σε ψωμί ή φρυγανιές ή παξιμάδι. Είναι ιδανικό για σάντουϊτς.
Συμβουλές
Ιδανικό για μεζέ ή ορεκτικό για μπύρα ή ούζο το καλοκαίρι. Μπορούμε να το σερβίρουμε μαζί με κομμένα λαχανικά (αγγούρι, πιπεριά, καρότο) σαν ντιπ.
Πηγή: www.agrino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου