
Υλικά
250γρ. Καλαμάρια μεγάλα
70γρ. Φέτα Π.Ο.Π. Βίγλα
40γρ. Πιπεριές κόκκινες
40γρ. Πιπεριές πράσινες
40γρ. Ντομάτες
40γρ. Κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι
30γρ. Χυμό λεμονιού
40γρ. Ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε τα καλαμάρια και αδειάζουμε τα εντόσθια και την άμμο τους. Τα τρίβουμε με το 1/3 του χυμού λεμονιού. Γεμίζουμε το κάθε καλαμάρι με 15γρ. πιπεριές κόκκινες, 15γρ. πιπεριές πράσινες, 15γρ. κρεμμύδι ξερό, 15γρ. ντομάτα και 20γρ. τυρί Φέτα Π.Ο.Π. Βίγλα. Τα δένουμε στην άκρη (χρησιμοποιούμε μια οδοντογλυφίδα, για να μην αδειάσουν). Τα ψήνουμε στη σχάρα σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Όταν ψηθούν τα καλαμάρια, σερβίρουμε ρίχνοντας το λαδολέμονο κρύο.
Πηγή: www.viglaolympus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου