
Θερμίδες: 160 / μερίδα
Υλικά γιά 6 μερίδες
Για τη ζύμη:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές κακάο (σκόνη)
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά κρύο νερό
Για την κρέμα:
½ λίτρο κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά)
80 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
1 λεμόνι (το ξύσμα)
10 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. ρύζι ΣΟΥΠΕ
Για το γαρνίρισμα:
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 300 ml νερό και ρίχνουμε το ρύζι. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σωθεί όλο το νερό. Εάν χρειάζεται περισσότερο βράσιμο το ρύζι, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Μόλις πήξει και γίνει κρέμα, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, του πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε την κρέμα ρυζιού να κρυώσει.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το ανακατέυουμε μαζί με το κακάο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το νερό σε χαμηλή φωτιά και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε να σταθεί για μια ώρα στο ψυγείο (στην συντήρηση).
Αλείφουμε 6 φορμάκια για τάρτες με λίγο βούτυρο και απλώνουμε επάνω τη ζύμη, αφού την χωρίσουμε σε έξη μέρη.
Ψήνουμε τα άδεια ταρτάκια σε μέτριο φούρνο στους 180 ºC για 20 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα γεμίζουμε με την κρέμα που ετοιμάσαμε και τα βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να παγώσουν.
Λιώνουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις αρχίσει να σκουραίνει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε τα ταρτάκια με την καραμέλα και τα σερβίρουμε.
Τρόπος Σερβιρίσματος
Σερβίρονται κρύα από το ψυγείο. Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με 1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη.
Συμβουλές
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα ρυζιού με κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Μπορούμε να τα γαρνίρουμε αντί με καραμέλα, με οποιοδήποτε σιρόπι της αρεσκείας μας.
Πηγή: www.agrino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου