Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

L' Osteria da Claudio: o Σέφ προτείνει

Fettuccine alla Papalina





Υλικά για 4 άτομα
400 gr ταλιατέλες ( Fettuccine )
100 gr. προσούτο crudo
100 gr. Βούτυρο
50 gr. κρέμα γάλακτος
120 gr. αρακάς
100 gr. τυρί παρμεζάνα
2 αυγά
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι

Προετοιμασία: κόβουμε το προσούτο σε μικρές λωρίδες, τρίβουμε το κρεμμύδι, χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, τρίβουμε το τυρί παρμεζάνα.
Ετοιμασία: Βράζουμε το νερό για τα μακαρόνια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το προσούτο, τον αρακά και σβήνουμε με κονιάκ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι που έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα ανακατεύοντας πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά που έχουμε χτυπήσει και το τυρί παρμεζάνα. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως το πιάτο.
Καλή σας όρεξη !
L'Osteria da Claudio - K.Βάρναλη 26, Χαλάνδρι 15 233
τηλ.210 6834228 www.osteriaclaudio.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate